ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Μέτρο 19 CLLD/LEADER & Προτεραιότητα 4 ΕΠΑλΘ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε - Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλεί επιχειρηματίες ή εργαζόμενους στην παραγωγή τοπικών προϊόντων και μεταποίηση, να συμμετέχουν -υποβάλλοντας αίτηση- στην Επίσκεψη Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών που θα πραγματοποιηθεί στη Χίο κατά το διήμερο 30-31 Μαΐου 2024 με θέμα: «ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΞΙΑΣ, ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ & ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ».

Πρόκειται για μια δράση δικτύωσης του διακρατικού σχεδίου συνεργασίας «LOCAL TOUR», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 CLLD/LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το σχήμα συνεργασίας Local Tour αφορά στη διακρατική συνεργασία μεταξύ 22 Ομάδων Τοπικής Δράσης από δύο χώρες (Ελλάδα και Κύπρο) με βασική επιδίωξη τη διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα των περιοχών παρέμβασης με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, προωθώντας παράλληλα δράσεις προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος και της κοινωνικής συνοχής στις εμπλεκόμενες περιοχές. Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, με το οποίο θα συνδέεται η κάθε περιοχή, ως τουριστικός και γαστρονομικός προορισμός.

Στόχος της δράσης είναι οι συμμετέχοντες από τις 22 περιοχές να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και να παρουσιάσουν τις πρακτικές που ακολουθούν και να ενημερωθούν για πρακτικές που εφαρμόζονται με επιτυχία σε άλλες περιοχές και αφορούν στη σύνδεση της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών παραγόμενων προϊόντων (γεωργικών, κτηνοτροφικών, αλιευτικών κτλ.) με την τοπική βιοτεχνία, κυρίως πρώτης μεταποίησης, τον τοπικό πολιτισμό, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις τουριστικές δραστηριότητες και τον τοπικό σχεδιασμό, με σκοπό τη δημιουργία μίας συνεχώς ανατροφοδοτούμενης αναπτυξιακής διαδικασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωση ενδιαφέροντος (επισυνάπτεται σχετικό υπόδειγμα) στο κεντρικό mail της ΑΝΚΟ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τις 30/04/2024. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε επιχειρήσεις που έχουν στηριχθεί από προγράμματα που διαχειρίστηκε η ΟΤΔ (LEADER, ΠΑΑ). Σε περίπτωση που εκδηλώσουν ενδιαφέρον περισσότερα από 2 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 15:00, στο τηλέφωνο: 24610-24022 (Κα Χριστοδούλου).

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αίτηση - Φόρμα

Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.