ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Μέτρο 19 CLLD/LEADER & Προτεραιότητα 4 ΕΠΑλΘ

Στην υπογραφή 30 συμβάσεων με δικαιούχους του προγράμματος LEADER του νομού Κοζάνης και Γρεβενών προχώρησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) LEADER κος Γρηγόρης Τσιούμαρης παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κου Γιώργου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κου Γιάννη Γιάτσου και του Αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικής ανάπτυξης κου Γιώργου Βαβλιάρα.

Τα επενδυτικά σχέδια εντάσσονται στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών. Ειδικότερα περιλαμβάνεται η ίδρυση και ο εκσυγχρονισμός τυροκομείων, μονάδων επεξεργασίας οσπρίων, παραγωγής ζωοτροφών, μονάδων παραγωγής αιθέριων ελαίων, αποστακτήριο τσίπουρου, αλλαντοποιείο, μονάδες τυποποίησης κρέατος, βιοτεχνίες μεταλλικών κατασκευών, καταλύματα, εστιατόρια, πολυλειτουργικό αγρόκτημα, επιχείρηση εναλλακτικού τουρισμού καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια στον αγροτικό τομέα και στον τομέα της μεταποίησης.

Στο επόμενο διάστημα θα υπογραφούν και οι υπόλοιπες 34 συμβάσεις, ώστε το σύνολο των ενταγμένων έργων ιδιωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., να συμβατοποιηθεί και να ακολουθήσει η διαδικασία υλοποίησης των έργων και πιστοποίησης και πληρωμής του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου, με ορίζοντα τα μέσα του 2023.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 14,00 εκ.€ με Δημόσια δαπάνη 6,5 εκ.€, σχεδόν διπλάσιος από την αρχική κατανομή, μετά την υπερδέσμευση που έχει διατεθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο τοπικό πρόγραμμα της ΑΝΚΟ.


Ο Πρόεδρος
της ΕΔΠ CLLD/LEADER ΤΟΥ ΠΑΑ & ΤΟΥ ΕΠΑλΘ 2014-2020


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ

                                                        

 

Εκδόθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, η Απόφαση Ένταξης Πράξεων με αρ.πρωτ. 2765/9-9-2020 που αφορά στην ένταξη 62 ιδιωτικών έργων στο πλαίσιο του προγράμματος CLLD/LEADER της ΑΝΚΟ.

Περισσότερες πληροφορίες στα παρακάτω αρχεία :

Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.